redactionele illustratie & educatie

Mijn naam is Angelique Viester. Maker van heldere iconografische beelden van bedrieglijke eenvoud. Vertaler van onderwerpen uit actualiteit, wetenschap, popcultuur of psychologie. Schaar, pen, potlood, scanner en computer zijn mijn tools. Een scherp idee is altijd het uitgangspunt!

Mijn werk is te zien online en print; onder meer op covers en in tijdschriften, zoals VPRO Gids en Sozavox. Het afgelopen jaar ontwierp ik een stop-motion-filmpakket voor Het Zuidelijk Toneel/Jeugdtheater Artemis en ik maakte meezing-animaties voor Zangexpress. Ik werk als illustrator en ben daarnaast al ruim 15 jaar verbonden aan de Willem de Kooning Academie als studieloopbaancoach en illustratiedocent.

Je kunt me volgen op instagram voor lopende projecten. Stuur gerust een mail als je vragen hebt!

 

 

contact

Angelique Viester
Azaleastraat 40
3051 TG Rotterdam

mail@angeliqueviester.nl

Vaktijdschrift Medische Oncologie

Hier een kleine selectie van de illustraties die ik maakte voor vaktijdschrift Medische Oncologie. De eerste gaat over banenschaarste bij jonge klaren. Vervolgens een illustratie bij een artikel over juridische consequenties vanwege hoge kosten van en het – al dan niet – beschikbaar stellen van oncologische medicatie. En het laatste onderwerp ging over het omstreden effect van een dure kankerbehandeling met tumorbehandelende velden.