redactionele illustratie & educatie

Mijn naam is Angelique Viester. Maker van heldere iconografische beelden van bedrieglijke eenvoud. Vertaler van onderwerpen uit actualiteit, wetenschap, popcultuur of psychologie. Schaar, pen, potlood, scanner en computer zijn mijn tools. Een scherp idee is altijd het uitgangspunt!

Mijn werk is te zien online en print; onder meer op covers en in tijdschriften, zoals VPRO Gids en Sozavox. Het afgelopen jaar ontwierp ik een stop-motion-filmpakket voor Het Zuidelijk Toneel/Jeugdtheater Artemis en ik maakte meezing-animaties voor Zangexpress. Ik werk als illustrator en ben daarnaast al ruim 15 jaar verbonden aan de Willem de Kooning Academie als studieloopbaancoach en illustratiedocent.

Je kunt me volgen op instagram voor lopende projecten. Stuur gerust een mail als je vragen hebt!

 

 

contact

Angelique Viester
Azaleastraat 40
3051 TG Rotterdam

mail@angeliqueviester.nl

Het Verhaal van Het Verhaal

Ik mocht het stop-motion filmpakket te ontwerpen bij Het Verhaal van Het Verhaal, de nieuwe familievoorstelling van Het Zuidelijk Toneel en Theater Artemis, geregiseerd door Jetse Batelaan. Mick (10) en David (11) hebben met het ontwerpen geholpen door proeffilmpjes te maken. En het werkt! Het stop-motion filmpakket wordt op scholen gebruikt als educatief materiaal voor workshops. Met de uitgeknipte figuren en vormen animeren kinderen hun eigen verhalen; wonderlijke films met pratende kubussen, beroemdheden en soms (g)een rode draad.