redactionele illustratie & educatie

Als redactioneel illustrator wil ik de achterkant van verhalen zichtbaar maken. Soms schetsmatig en bedriegelijk eenvoudig, soms gedetailleerd als het idee dit vraagt. Vanaf 2003 illustreer ik o.a. voor de VPRO Gids over o.a. popcultuur, psychologie en wetenschap. Voor tijdschift Sprank verdiepte ik me als illustrator in het sociaal domein over werk, inkomen, participatie, zorg en welzijn. Voor Het Zuidelijk Toneel/ Jeugdtheater Artemis ontwikkelde ik een educatief stop-motion- filmpakket voor kinderen en ik maakte meezing animaties voor Zangexpress. Ik werk als illustrator en ben daarnaast ruim 19 jaar verbonden aan de WDKA, als illustratiedocent en studieloopbaancoach.

Opdrachtgevers zijn o.a. VPRO Gids / Het Zuidelijk Toneel & Theater Artemis / Medische Oncologie magazine / Sozavox, Ministerie van Sociale Zaken / Aan magazine, De Psychiater / Koninklijke Bibliotheek magazine / Mest / Urbans and Indians.

 

 

contact

Angelique Viester
Azaleastraat 40
3051 TG Rotterdam

mail@angeliqueviester.nl

Het Verhaal van Het Verhaal

Ik mocht het stop-motion filmpakket te ontwerpen bij Het Verhaal van Het Verhaal, de nieuwe familievoorstelling van Het Zuidelijk Toneel en Theater Artemis, geregiseerd door Jetse Batelaan. Mick (10) en David (11) hebben met het ontwerpen geholpen door proeffilmpjes te maken. En het werkt! Het stop-motion filmpakket wordt op scholen gebruikt als educatief materiaal voor workshops. Met de uitgeknipte figuren en vormen animeren kinderen hun eigen verhalen; wonderlijke films met pratende kubussen, beroemdheden en soms (g)een rode draad.