redactionele illustratie & educatie

Als redactioneel illustrator wil ik de achterkant van verhalen zichtbaar maken. Soms schetsmatig en bedriegelijk eenvoudig, soms gedetailleerd als het idee dit vraagt. Vanaf 2003 illustreer ik o.a. voor de VPRO Gids over o.a. popcultuur, psychologie en wetenschap. Voor tijdschift Sprank verdiepte ik me als illustrator in het sociaal domein over werk, inkomen, participatie, zorg en welzijn. Voor Het Zuidelijk Toneel/ Jeugdtheater Artemis ontwikkelde ik een educatief stop-motion- filmpakket voor kinderen en ik maakte meezing animaties voor Zangexpress. Ik werk als illustrator en ben daarnaast ruim 19 jaar verbonden aan de WDKA, als illustratiedocent en studieloopbaancoach.

Opdrachtgevers zijn o.a. VPRO Gids / Het Zuidelijk Toneel & Theater Artemis / Medische Oncologie magazine / Sozavox, Ministerie van Sociale Zaken / Aan magazine, De Psychiater / Koninklijke Bibliotheek magazine / Mest / Urbans and Indians.

 

 

contact

Angelique Viester
Azaleastraat 40
3051 TG Rotterdam

mail@angeliqueviester.nl

De grote Paganini show

Opkomen kan iedereen. Dat merkte ook het Parijse publiek in 1831 bij een concert van Paganini. Tot drie keer toe klapten ze voor de verkeerde man. Altviolist Eivind Holtsmark Ringstad, die vanavond o.a. La Campagnella speelt, is misschien nog te jong voor een overweldigend beginapplaus. Maar hij verdient het wel. Illustratie gemaakt voor de dubbeldikke VPRO Kerstgids, bij een artikel over het Avondconcert op 4 januari 2018, NPO radio 4, 20.00-22.30 uur.