redactionele illustratie & educatie

Mijn naam is Angelique Viester. Maker van heldere iconografische beelden van bedrieglijke eenvoud. Vertaler van onderwerpen uit actualiteit, wetenschap, popcultuur of psychologie. Schaar, pen, potlood, scanner en computer zijn mijn tools. Een scherp idee is altijd het uitgangspunt!

Mijn werk is te zien online en print; onder meer op covers en in tijdschriften, zoals VPRO Gids en Sozavox. Het afgelopen jaar ontwierp ik een stop-motion-filmpakket voor Het Zuidelijk Toneel/Jeugdtheater Artemis en ik maakte meezing-animaties voor Zangexpress. Ik werk als illustrator en ben daarnaast al ruim 15 jaar verbonden aan de Willem de Kooning Academie als studieloopbaancoach en illustratiedocent.

Je kunt me volgen op instagram voor lopende projecten. Stuur gerust een mail als je vragen hebt!

 

 

contact

Angelique Viester
Azaleastraat 40
3051 TG Rotterdam

mail@angeliqueviester.nl

De grote Paganini show

Opkomen kan iedereen. Dat merkte ook het Parijse publiek in 1831 bij een concert van Paganini. Tot drie keer toe klapten ze voor de verkeerde man. Altviolist Eivind Holtsmark Ringstad, die vanavond o.a. La Campagnella speelt, is misschien nog te jong voor een overweldigend beginapplaus. Maar hij verdient het wel. Illustratie gemaakt voor de dubbeldikke VPRO Kerstgids, bij een artikel over het Avondconcert op 4 januari 2018, NPO radio 4, 20.00-22.30 uur.