redactionele illustratie & educatie

Als redactioneel illustrator wil ik de achterkant van verhalen zichtbaar maken. Soms schetsmatig en bedriegelijk eenvoudig, soms gedetailleerd als het idee dit vraagt. Vanaf 2003 illustreer ik o.a. voor de VPRO Gids over o.a. popcultuur, psychologie en wetenschap. Voor tijdschift Sprank verdiepte ik me als illustrator in het sociaal domein over werk, inkomen, participatie, zorg en welzijn. Voor Het Zuidelijk Toneel/ Jeugdtheater Artemis ontwikkelde ik een educatief stop-motion- filmpakket voor kinderen en ik maakte meezing animaties voor Zangexpress. Ik werk als illustrator en ben daarnaast ruim 19 jaar verbonden aan de WDKA, als illustratiedocent en studieloopbaancoach.

Opdrachtgevers zijn o.a. VPRO Gids / Het Zuidelijk Toneel & Theater Artemis / Medische Oncologie magazine / Sozavox, Ministerie van Sociale Zaken / Aan magazine, De Psychiater / Koninklijke Bibliotheek magazine / Mest / Urbans and Indians.

 

 

contact

Angelique Viester
Azaleastraat 40
3051 TG Rotterdam

mail@angeliqueviester.nl

Halvering zendtijd Argos en Reporter van de baan

Argos, het belangrijkste onderzoeksjournalistieke radioprogramma van de VPRO, blijf toch wekelijks te horen op NPO Radio 1. Dat bevestigt de NPO onlangs aan De Volkskrant. In juni 2017 werd onthuld dat het programma volgens de nieuwe plannen tweewekelijks zou worden, omdat het niet vernieuwend genoeg zou zijn. Ook het KRO-NCRV radioprogramma Reporter blijft een halvering bespaard.

Het uitlekken van de plannen zorgde voor de nodige ophef onder journalisten, luisteraars en politiek Den Haag. Onder meer de fracties van D66, PvdA en SP kaartten het belang van programma’s als Argos aan, in tijden van nepnieuws. Illustraties gemaakt voor de VPRO Gids.