redactionele illustratie & educatie

Mijn naam is Angelique Viester. Maker van heldere iconografische beelden van bedrieglijke eenvoud. Vertaler van onderwerpen uit actualiteit, wetenschap, popcultuur of psychologie. Schaar, pen, potlood, scanner en computer zijn mijn tools. Een scherp idee is altijd het uitgangspunt!

Mijn werk is te zien online en print; onder meer op covers en in tijdschriften, zoals VPRO Gids en Sozavox. Het afgelopen jaar ontwierp ik een stop-motion-filmpakket voor Het Zuidelijk Toneel/Jeugdtheater Artemis en ik maakte meezing-animaties voor Zangexpress. Ik werk als illustrator en ben daarnaast al ruim 15 jaar verbonden aan de Willem de Kooning Academie als studieloopbaancoach en illustratiedocent.

Je kunt me volgen op instagram voor lopende projecten. Stuur gerust een mail als je vragen hebt!

 

 

contact

Angelique Viester
Azaleastraat 40
3051 TG Rotterdam

mail@angeliqueviester.nl

Halvering zendtijd Argos en Reporter van de baan

Argos, het belangrijkste onderzoeksjournalistieke radioprogramma van de VPRO, blijf toch wekelijks te horen op NPO Radio 1. Dat bevestigt de NPO onlangs aan De Volkskrant. In juni 2017 werd onthuld dat het programma volgens de nieuwe plannen tweewekelijks zou worden, omdat het niet vernieuwend genoeg zou zijn. Ook het KRO-NCRV radioprogramma Reporter blijft een halvering bespaard.

Het uitlekken van de plannen zorgde voor de nodige ophef onder journalisten, luisteraars en politiek Den Haag. Onder meer de fracties van D66, PvdA en SP kaartten het belang van programma’s als Argos aan, in tijden van nepnieuws. Illustraties gemaakt voor de VPRO Gids.