redactionele illustratie & educatie

Als redactioneel illustrator wil ik de achterkant van verhalen zichtbaar maken. Soms schetsmatig en bedriegelijk eenvoudig, soms gedetailleerd als het idee dit vraagt. Vanaf 2003 illustreer ik o.a. voor de VPRO Gids over o.a. popcultuur, psychologie en wetenschap. Voor tijdschift Sprank verdiepte ik me als illustrator in het sociaal domein over werk, inkomen, participatie, zorg en welzijn. Voor Het Zuidelijk Toneel/ Jeugdtheater Artemis ontwikkelde ik een educatief stop-motion- filmpakket voor kinderen en ik maakte meezing animaties voor Zangexpress. Ik werk als illustrator en ben daarnaast ruim 19 jaar verbonden aan de WDKA, als illustratiedocent en studieloopbaancoach.

Opdrachtgevers zijn o.a. VPRO Gids / Het Zuidelijk Toneel & Theater Artemis / Medische Oncologie magazine / Sozavox, Ministerie van Sociale Zaken / Aan magazine, De Psychiater / Koninklijke Bibliotheek magazine / Mest / Urbans and Indians.

 

 

contact

Angelique Viester
Azaleastraat 40
3051 TG Rotterdam

mail@angeliqueviester.nl

Fairtrade bijlage Trouw

Hoe groot heel klein helpt is het thema van de Fairtrade-bijlage 2014 van dagblad Trouw. Multinationals helpen kleine boeren in Azië en Afrika met hun gewas of product om de oogst of opbrengst te verbeteren, een eerlijker prijs te krijgen en uiteindelijk ook duurzamer te werken. Vaak gaat het om simpele verbeteringen die erg nuttig zijn voor boeren in pinda’s, koffie of melk. Hun inkomen verbetert, net als de kwaliteit van hun produkt. Voor de Fairtrade bijlage maakte ik o.a. onderstaande pagina’s gebaseerd op botanische tekeningen en oude schoolplaten. Tekenkilometers!!!