redactionele illustratie & educatie

Mijn naam is Angelique Viester. Maker van heldere iconografische beelden van bedrieglijke eenvoud. Vertaler van onderwerpen uit actualiteit, wetenschap, popcultuur of psychologie. Schaar, pen, potlood, scanner en computer zijn mijn tools. Een scherp idee is altijd het uitgangspunt!

Mijn werk is te zien online en print; onder meer op covers en in tijdschriften, zoals VPRO Gids en Sozavox. Het afgelopen jaar ontwierp ik een stop-motion-filmpakket voor Het Zuidelijk Toneel/Jeugdtheater Artemis en ik maakte meezing-animaties voor Zangexpress. Ik werk als illustrator en ben daarnaast al ruim 15 jaar verbonden aan de Willem de Kooning Academie als studieloopbaancoach en illustratiedocent.

Je kunt me volgen op instagram voor lopende projecten. Stuur gerust een mail als je vragen hebt!

 

 

contact

Angelique Viester
Azaleastraat 40
3051 TG Rotterdam

mail@angeliqueviester.nl

Fairtrade bijlage Trouw

Hoe groot heel klein helpt is het thema van de Fairtrade-bijlage 2014 van dagblad Trouw. Multinationals helpen kleine boeren in Azië en Afrika met hun gewas of product om de oogst of opbrengst te verbeteren, een eerlijker prijs te krijgen en uiteindelijk ook duurzamer te werken. Vaak gaat het om simpele verbeteringen die erg nuttig zijn voor boeren in pinda’s, koffie of melk. Hun inkomen verbetert, net als de kwaliteit van hun produkt. Voor de Fairtrade bijlage maakte ik o.a. onderstaande pagina’s gebaseerd op botanische tekeningen en oude schoolplaten. Tekenkilometers!!!